african mango kupie

African Mango – czyli odchudzanie dla opornych

Odchudzanie jest wyzwaniem. Tak je postrzegamy i takim jest w istocie. Nie ma w tym nic dziwnego, organizm większości z nas są tak rozregulowane wieloletnimi zaniedbaniami dietetycznymi, że bardzo opornie poddają się działaniu popularnych diet i intensywnych ćwiczeń. Jeśli pozostając na diecie i ćwicząc nie możesz schudnąć tj. spalić nadmiaru tkanki tłuszczowej, najprawdopodobniej dzieje się tak dlatego, że masz znacznie spowolniony metabolizm, a twoje ciało nie reaguje prawidłowo na sygnały wysyłane przez insulinę i leptynę.

To hormony zarządzające procesami fizjologicznymi utrzymującymi wagę i poziom odtłuszczenia organizmu na odpowiednim (optymalnym) poziomie. Subtelne zmiany w biochemii mózgu i całego organizmu przyczyniają się do tycia. Potwierdzają to coraz częściej naukowcy twierdząc, że otyłość nie jest jedynie skutkiem zwykłego obżarstwa. Obżarstwo i problemy metaboliczne są coraz częściej uwarunkowane hormonalnie, a z hormonami wygrać trudno o czym przekonuje się na co dzień większość z nas. Jedną z lepszych  odpowiedzi na te problemy, według opinii wśród testerek,  jest african mango.

Dlaczego warto kupić African Mango w dobrym sklepie ?

Ze względu na jego specyficzny skład. Wyciągi z african mango (mango afrykańskiego) zawierają substancje, które zmieniają całą metaboliczną biochemię. Udowodniono ich wpływ na receptory komórkowe oraz produkcję niektórych enzymów ściśle związanych z metabolizmem. W Internecie opinie o african mango są bardzo pozytywne. Szczegóły odnajdziecie w fachowej literaturze, obecnie też wyniki prowadzonych badań potwierdzają, iż jest to jedno z najskuteczniejszych remediów na otyłość spowodowaną odpornością na insulinę i leptynę.

Odporność na insulinę i leptynę – co to oznacza w praktyce?

W praktyce odporność na te hormony oznacza stały przyrost wagi, bardzo poważne zagrożenie otyłością brzuszną i, w konsekwencji, wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Odporność na te hormony pojawia się najczęściej wskutek zaniedbań dietetycznych i nazbyt wysokiego spożywania cukrów prostych. Ciało, tracąc wrażliwość na insulinę i leptynę, ukierunkowuje się na produkcję tkanki tłuszczowej. Nad tym zjawiskiem bardzo trudno zapanować i trudno je odwrócić.

To dlatego, pomimo stosowania diet, tak wiele osób nie może schudnąć.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *